Børn begynder i skole i det år, de fylder seks. Er dit barn født i 2015, skal det derfor begynde i 0. klasse i 2021. Det samme gælder, hvis dit barn er skolegangsudsat og født i 2014. 

På Rundhøjskolen glæder vi os til at tage imod dit barn. Du kan læse mere om skole og vores tilgang til læring og dannelse her på hjemmesiden. 
Denne side er god at starte på 😊.

Første officielle skoledag efter sommerferien i 2021 er mandag den 9. august: Mødetid for nye 0. klasse-elever er kl. 9. Der er mulighed for at starte i SFO allerede fra mandag den 2. august. 

 

INFORMATIONSMØDE 

Tirsdag den 20. oktober 2020 kl. 16.30-18 holder vi for alle interesserede et informationsmøde om Rundhøjskolen og skolestart i 2021. Her giver skolens ledelse forældrene en introduktion til Rundhøjskolen, mens børnene leger og bevæger sig i vores idrætshal. Derudover kan børn og forældre møde vores børnehaveklasseledere og se klasselokalerne og SFO'en. 

 

INDSKRIVNING FOREGÅR DIGITALT

Du kan indskrive dit barn til skolegang (og SFO) elektronisk via borger.dk fra 5. oktober 2020 og frem til nytår. Kommunen sender nærmer information til dig via e-Boks. Skulle du være uheldig at misse tidsfristen, skal du henvende dig på skolen.
Læs mere om indskrivning på borger.dk og på aarhus.dk 

 

INDSKRIVNINGSARRANGEMENT 

Nu om dage foregår indskrivningen digitalt. Men for mange børn er det en stor oplevelse at komme op på skolen og "melde sig ind". Derfor holder vi et indskrivningsarrangement på skolen. Her får børnene deres helt egen Rundhøj-t-shirt, de kan sige hej til deres kommende skolekammerater, og I får mulighed for at møde børnehaveklasselederne. Der er derfor al mulig grund til at komme til vores indskrivningsarrangementet torsdag den 26. november 2020 kl. 16-17.30. Her kan også I få hjælp til den digitale indskrivning, hvis I blot husker at medbringe jeres NemID. 

 

BOR I UDEN FOR RUNDHØJSKOLENS DISTRIKT?

Vi sender invitationer om skolestart og vores informationsmøder til alle børn og deres forældre i vores skoledistrikt. Bor I uden for skolens distrikt, og ønsker I at modtage informationer fra Rundhøjskolen om skolestart, så send os en mail på run@mbu.aarhus.dk.

 

SEKS ÅR, MEN IKKE HELT KLAR TIL SKOLE? 

Er du i tvivl, om dit barn er parat til at starte i skole, skal du tale med personalet i børnehaven. Sammen har I det bedste billede af, hvordan dit barn vil klare sig.

Hvis I når frem til, at det er bedst for dit barn at vente et år, så kontakt os. Formelt set er det nemlig skolelederen, der skal give lov til at skoleudsætte - med henvisning til dit barns udvikling. Når du har talt med vores indskolingsleder Thorbjørn Dahl eller skoleleder Lotte Søndergaard, skal du i indskrivningsperioden indtaste dette i 'indskrivningssystemet'.

 

LÆS MERE OM OVERGANGEN FRA BØRNEHAVE TIL SKOLE

Det er en vigtig tid for et barn, når det skal gå fra at være børnehavebarn til at starte i skole og SFO. På den ene side er overgangen forbundet med spænding og en smule uro i maven for både barn og forældre. På den anden side er det en tid, som byder på høje forventninger og på mange muligheder for at udvikle sig. Det er vi naturligvis opmærksomme på, og vi har en stribe arrangementer og aktiviteter, der sikrer en tryg skolestart.
Læs mere