Børn begynder i skole i det år, de fylder seks. Er dit barn født i 2017, skal du derfor indskrive det til skolestart i 0. klasse i 2023 inden nytår 2022/2023. Det samme gælder, hvis dit barn er skolegangsudsat og født i 2016. 

På Rundhøjskolen glæder vi os til at tage imod dit barn. Du kan læse mere om vores skole og tilgang til læring og dannelse her på hjemmesiden. 
Denne side er god at starte på 😊.

Første officielle skoledag efter sommerferien i 2023 er mandag den 14. august. Der er mulighed for at starte i SFO allerede fra tirsdag den 1. august. 

 

Informationsmøde

Onsdag den 5. oktober 2022 kl. 16.30-18 holder vi for alle interesserede et informationsmøde om Rundhøjskolen og skolestart i 2023. Her giver skolens ledelse forældrene en introduktion til Rundhøjskolen, mens børnene leger og bevæger sig. Derudover kan børn og forældre møde vores børnehaveklasseledere og se klasselokalerne og SFO'en. 
Se også afsnittet "Bor I uden for Rundhøjskolens distrikt?" længere nede på siden.

 

Miniskole-arrangement

Som børnehavebarn kan det være lidt svært at forestille sig, hvordan det er at gå i skole. Derfor vil vi gerne give kommende skolestartere en smagsprøve på skolelivet og inviterer til miniskole tirsdag den 1. november 2022 kl. 16.30-18.00. Her møder de vores børnehaveklasseledere og SFO-pædagoger, som sammen med børnene laver skole- og SFO-lignende aktiviteter. Samtidig tilbyder vores kontor­personale hjælp til den digitale indskrivning til forældre, der ønsker dette (husk i så fald MitID).
I er velkomne, også selvom I endnu ikke har taget truffet jeres skolevalg eller bor i vores skoledistrikt.
Se også afsnittet "Bor I uden for Rundhøjskolens distrikt?" længere nede på siden.

 

Indskrivning foregår digitalt

Den digitale indskrivning foregår via borger.dk og åbner i starten af oktober 2022 og slutter omkring årsskiftet. Børn og Unge skriver til jer via Digital Post, når indskrivningsperioden starter.
Læs mere om indskrivning på borger.dk og på aarhus.dk Bor I uden for Rundhøjskolens distrikt?

Vi sender invitationer om skolestart og vores informationsmøder til alle børn og deres forældre i vores skoledistrikt. Bor I uden for skolens distrikt, og ønsker I at modtage informationer fra Rundhøjskolen om skolestart, så send os en mail på run@mbu.aarhus.dk.

 

Seks år, men ikke helt klar til skole? 

Er du i tvivl, om dit barn er parat til at starte i skole, skal du tale med personalet i børnehaven. Sammen har I det bedste billede af, hvordan dit barn vil klare sig.

Hvis I når frem til, at det er bedst for dit barn at vente et år, så kontakt os. Formelt set er det nemlig skolelederen, der skal give lov til at skoleudsætte - med henvisning til dit barns udvikling. Når du har talt med vores skoleleder Lotte Søndergaard, skal du i indskrivningsperioden indtaste dette i 'indskrivningssystemet'.

 

Læs mere om overgangen fra børnehave til skole

Det er en vigtig tid for et barn, når det skal gå fra at være børnehavebarn til at starte i skole og SFO. På den ene side er overgangen forbundet med spænding og en smule uro i maven for både barn og forældre. På den anden side er det en tid, som byder på høje forventninger og på mange muligheder for at udvikle sig. Det er vi naturligvis opmærksomme på, og vi har en stribe arrangementer og aktiviteter, der sikrer en tryg skolestart.
Læs mere

 

Vi har de mest tilfredse forældre

Ni ud af ti vores forældre er tilfredse med Rundhøjskolen. Faktisk er vi den folkeskole i Aarhus, hvor forældrene samlet set er mest tilfredse! Det er nogle af resultaterne af en stor brugertilfredshedsundersøgelse, som Danmarks Statistik i 2020 har lavet for Kommunernes Landsforening og Social- og Indenrigsministeret.
Læs resultaterne af undersøgelsen