Gå til hovedindhold

Forældre- og lærerforeningen

Rundhøjskolen har altid nydt godt af en engageret forældreskare - og vi har endda vores egen forældre- og lærerforening, der bidrager til at skabe fællesskab.

 • Læs op

Indhold

  Lige siden Rundhøjskolens start har forældrene taget aktivt del i skolens liv. Lige siden 25. marts 1965 – et halvt år efter skolen blev taget i brug – har vi haft en forældre- og lærerforening, som støtter op om et godt og levende samarbejde mellem skole og hjem. 

  Forældre- og lærerforeningen, i daglig tale kaldet FOLF, samler familier og personale til to årlige arrangementer i hallen:

  • I november er der bankoaften med højt humør og gode præmier, og
  • i starten af kalenderåret inviterer FOLF skolens elever til indendørs fodboldturnering med masser af forældre på tilskuerrækkerne. 

  I gamle dage … 

  I skolens 25-års-jubilæumsskrift skrev vores første skoleinspektør Peter Pedersen (skoleinspektør fra 1964 til 1986) i 1991: “Vi fik hurtigt stablet en Forældre- og Lærerforening på benene, og ideerne og visionerne manglede ikke. Foreningen lavede sammensangs- og foredragsaftener i hobetal og var meget aktiv ved vore Lucia- og forårsfester, der samlede alle i gymnastiksalen og senere hallen. Der blev stillet boder op, hvorfra der blev solgt kaffe, kager og tusindvis af stykker smørrebrød, som var smurt af flittige hænder i skolekøkkenet.” 

  Peter Pedersen (P.P.) tilføjede, at det bedste ved det hele var, at ideerne fængede - og holdt sig, selv efter at den første begejstringsrus havde lagt sig. 

  Forældresamarbejdet var så stærkt, at Rundhøjskolen takkede pænt nej, da der blev lavet lov om, at skolerne kunne oprette et skolenævn (forløberen for skolebestyrelsen), hvis de ønskede det. “Vi havde jo nok i Forældre- og Lærerforeningen!” skriver P.P. i jubilæumsskriftet.  

  Nogle år senere blev skolerne i øvrigt påbudt at indføre skolenævn, og der var det ikke svært at finde frivillige kræfter. Det første nævn bestod således af en sopran, to alter og en tenor fra Forældre- og Lærerkoret. 

  I dag er der i byens og områdets klubber, foreninger og organisationer masser af aktivitetstilbud for elever og forældre, og FOLF’s katalog af tilbud favner ikke længere gymnastikhold, skakhold og snedkerhold for bare at nævne nogle af de mange tidligere tiltag. Men de årlige bankoaftener for hele familien og fodboldturneringen for elever består endnu og trækker fortsat rigtig mange til. 

  Sidst opdateret: 27. november 2023
  Sidst opdateret: 27. november 2023