Gå til hovedindhold

Begivenheder og ferie

Vores fester og mange af årets øvrige begivenheder bidrager til at skabe samvær, fællesskab og oplevelser, der huskes.

 • Læs op

Indhold

  Ferie 

  Vores skole følger Aarhus Kommunes overordnede ferieplan. Der er fem ferier i løbet af året samt diverse helligdage. På Aarhus Kommunes hjemmeside finder du en oversigt for både dette skoleår og det næste. 

  Find en oversigt over ferier og fridage i den aarhusianske folkeskole her: aarhus.dk/skoleferie.

  Begivenheder

  Hvert skoleår byder på en række gode og festlige anledninger til at mødes på tværs af klasser og elever, forældre og medarbejdere imellem. Nedenfor kan du læse om de større arrangementer: 

  Idrætsfest - i skolegården

  Idrætsfest 

  Lige siden vi blev idrætsskole i 2010, har vi hvert år i september holdt idrætsfest for 0.-9. klasse. Og forældre og søskende bliver inviteret med. Her kan de mange fremmødte deltage i forskellige workshops, der godt kan give sved på panden. Eksempler på aktiviteter igennem årene er taekwondo, fodbold, håndbold og dans. Er man til mere rolige aktiviteter, kan man gå i wellnessafdelingen, hvor der er gode tips til at massere hinanden. Eller man kan bare vælge at besøge 5. og 6. klassernes boder og forsyne sig med lækre snacks og hyggesnakke lidt med de andre forældre. 

  Idrætsfesten starter for elevernes vedkommende med Rundhøj-legene, hvor klasserne møder hinanden i sjove, udfordrende og aldersrelaterede konkurrencer. Dagen er en omlagt skoledag, hvor eleverne i 0.-9. klasse møder fra klokken 11 til 17.

   

  Indskolingsbørn optræder ved luciafesten

  Luciafest 

  Stort set lige siden skolen startede i 1964, har vi holdt luciafest. Her optræder 0.-6. klasserne med hvert deres julenummer, som de naturligvis har øvet sig indgående på i ugerne op til festen. I pausen er der mulighed for hygge og eventuel fællesspisning i klasserne. I 5. klassernes bod kan man købe kage, kaffe og andre gode sager. I festens sidste del går 4. klasserne Luciaoptog. 

   

  Børn og fastelavnstønde

  Fastelavnsfest 

  Vores SFO og Klubben Rundhøj inviterer en gang om året eleverne i 0.-6. klasse til fastelavnsfest. Alle er opfindsomt udklædte, og rundt omkring på skolens gange bliver der slået til tønden, som gjaldt det livet. 

   

  Udskolingselever danser

  Udskolingsfest

  Når eleverne synes, de er blevet for store til fastelavnsfest og luciafest, holder vi fest sammen med dem på en lidt anden måde. Ved vores udskolingsfest er der dans, loungehygge, spil, bordtennis, konkurrencer, spisning samt salg af snacks og drikkevarer - og ikke mindst afgangselevernes flotte opvisning i selskabsdansen Les Lanciers.

   

  Skolernes Motionsdag

  Skolernes Motionsdag

  Vi er selvfølgelig med, når skoler landet over den sidste dag inden efterårsferien snører løbeskoene og bevæger sig sammen. Vi tager i Kirkeskoven ved Egebæksvej og løber.

   

  Team Rynkeby Skoleløbet

  Team Rynkeby Skoleløbet

  Vi er med og løber i en god sags tjeneste, når Team Rynkeby inviterer til skoleløb i foråret. Via elevernes aftaler med forældre, bedsteforældre m.v. om donationer løber vi i nærområdet til fordel for børn med kritiske sygdomme.

   

  Glade elever og forældre ved Forældre- og lærerforeningens bankoaften

  Bankoaften

  En gang om året inviterer skolens forældre- og lærerforening hele familien og skolens personale til hyggeligt samvær og bankospil om flotte præmier. Et stort tilløbsstykke!

   

  Fodboldturnering

  Fodboldturnering

  Vores forældre- og lærerforening en lørdag hver vinter skolens elever til indendørs fodboldturnering i hallen. En fantastisk forældreopbakning og forældre- og lærerforeningens veltilrettelagte turnering og udsalg af sandwich m.m. skaber de perfekte rammer for nogle hyggelige timer i fælles lag.

   

  Skolernes Sangdag

  Skolernes Sangdag

  Musik har altid fyldt meget på Rundhøjskolen. Derfor er vores elever i de yngste klasser selvfølgelig også med til at synge foråret ind, når skoleelever landet over den sidste fredag inden påskeferien holder Skolernes Sangdag. 

   

  Morgensamling på Rundhøjskolen

  Morgensamlinger

  Cirka en gang om måneden samles alle skolens elever, lærere og pædagoger til fællessamling i hallen. Her synger vi et par sange sammen, og årgangene optræder på skift med et indslag efter eget valg. Derudover mødes vores yngste klasser til en kort morgensamling og fællessang i musiklokalet en gang om ugen.

   

  Mindst to gange i løbet af 0.-9. klasse kommer vores elever på lejrskole.

  Lejrskoler

  Som udgangspunkt kommer alle vores klasser på tre lejrskoler i et helt skoleliv, fordelt på indskoling, mellemtrin og udskoling. Med lejrskolerne ønsker vi at bidrage til det gode sociale klima i klassen, give mulighed for en anderledes undervisning og give eleverne nogle positive oplevelser sammen. 

  Sidst opdateret: 26. april 2024