Fra og med skoleåret 2023-2024 har vi ikke længere almene 10. klasser på Rundhøjskolen. Heldigvis har vi fortsat 10. klasser i ESAA-regi.

Mulighed for at kombinere træning og skolegang

Vores samarbejde med ESAA (Elitesportsakademi Aarhus) bygger på Team Danmarks koncept for idrætsskoler. Konceptet har til formål at sikre, at talenter inden for en række idrætsgrene får mulighed for at kombinere træning og skolegang på en social og idrætsfaglig hensigtsmæssig måde. Målet er at give de unge bedst mulige udviklingsmuligheder, samtidig med at de kan passe deres skolegang og opnå faglige resultater. Det betyder blandt andet, at dit skoleskema bliver tilrettelagt sådan, at du kan morgentræne tirsdag og torsdag morgen.

Vi hjælper med at gøre dig klar til dit næste skridt

Når du vælger ESAA på 10. klassetrin på Rundhøjskolen, kommer dit fokus på træning og dit ønske om at gøre dig klar til en ungdomsuddannelse til at gå hånd i hånd. Du får tid til at overveje, hvilken uddannelsesvej du vil forfølge – samtidig med at du kan fokusere på din træning.

Du vil opleve klassekammerater, der ligesom dig har sportslige ambitioner og drømme, og engagerede lærere, der vil booste dig i dansk og matematik.

I vores Life-timer folder vi dual career-begrebet ud. Vi hjælper dig både med at udvikle og arbejde med dit talent, ruste dig til fremtiden og med at gøre dig til en livsduelig samfundsborger. Vi beskæftiger os med identitetsdannelse og personlig udvikling og dyrker med udgangspunkt i aktuelle emner og nedslag i samfundsdebatten den demokratiske samtale.

Vi ruster dig til fremtiden – både som menneske og som borger – og hjælper dig til at blive klar til en ungdomsuddannelse.

• Engagerede lærere
  • Gode kammerater
  • Job og uddannelse: Afklaring i forhold til ungdomsuddannelse og videre forløb
  • Boost i dansk og matematik
  • Samfund og kultur
  • Spændende workshops

Sådan søger du

For at blive ESAA-10. klasse-elev skal du søge om sportslig godkendelse hos ESAA senest 27. januar 2023. Når du har fået den (medio februar), skal du senest 13. marts søge om 10. klasse på Rundhøjskolen på optagelse.dk. Her skal du vælge 'ESAA (idrætstalentklasse)'.

Eksempel på skoleskema for 10. ESAA-klasse

Bemærk at vores timer er af 60 minutters varighed.

Tilbudsfag

Hos os kan du vælge tysk og/eller fysik/kemi.

Morgentræning

Tirsdag og torsdag morgen står der 'morgentræning' på skoleskemaet. Vores ESAA-elever har morgentræning i deres egne klubber to gange om ugen, tirsdag og torsdag morgen, inden skolen starter kl. 10.15. Elever, som dyrker en idrætsgren, der ikke tilbyder disciplinspecifik morgentræning, kan sagtens være en del af ESAA alligevel. I disse tilfælde fungerer basis- og styrketræning som morgentræning, ligesom eleverne kan benytte kurser, fysioterapi osv. Eleverne kan også organisere individuel træning i samarbejde med deres klub.

ESAA-tema

I ESAA-tema-timerne arbejder vi med en øget forståelse for og indsigt i, hvad der er vigtigt for et idrætstalent. For eksempel kostens betydning, træningsplanlægning og skadesforebyggelse.

Vi er klar til dig - er du klar til os?

På Rundhøjskolen har vi nogle simple, men klare forventninger til vores 10. klasseelever:

• Du skal have et personligt mål med at gå i 10. klasse
  • Du skal være åben og imødekommende, både over for personale og andre elever
  • Du skal udvise interesse for skolen og dine fag
  • Du møder hver dag - og til tiden
  • Du deltager aktivt i timerne, samarbejder og laver lektier
  • Du har ambitioner og er motiveret for uddannelse (men har måske brug for hjælp til at holde fokus)

Derudover gælder vores ordensregler.