Rundhøjskolens SFO (skolefritidsordning) er en integreret del af skolen. Her kan børn i 0.-3. klasse komme fra klokken halv syv om morgen og igen efter undervisningstid – og hele dagen på undervisningsfrie hverdage. 

Vi lægger vægt på, at børnenes tid i SFO er deres fritid. Her kan de lege og spille med vennerne eller gøre brug af vores aktivitetstilbud. Der er noget for næsten enhver smag, både kreative og fysiske aktiviteter. På den måde giver vi børnene mulighed for at lære at vælge – for at kunne sige til og fra. Sådan lærer de at tage ansvar for sig selv, når de er sammen med andre mennesker. 

Læs mere om vores aktiviteter længere nede på siden. 

Det er helt frivilligt at være i SFO, og det er dig som forælder, der betaler for pasningen.  

Læs mere om SFO på aarhus.dk

Se SFO'ens telefonnummer og åbningstider

Læs om SFO-forældrerådet

 

MORGEN I SFO 

SFO slår dørene op klokken 6.30, og vi serverer morgenmad indtil klokken 7.30. 

Hvis dit barn møder i SFO, inden undervisningen starter, skal det huske at trykke sig på vores Komme og gå-skærm. På den måde har vores personale overblik over fremmødte børn. 

Klokken 7.50 åbner lærerne dørene til klasselokalerne, og børnene i 0.-3. klasse kan lægge deres madpakker i klassernes køleskabe. 

EFTERMIDDAG I SFO 

Vores SFO tager imod børnene, når undervisningen stopper. Børnene skal have en madpakke med til om eftermiddagen. Når madpakken er spist, bliver alle børn sendt ud på legepladsen for at få noget frisk luft og brugt noget energi.  

Når børnene forlader SFO, skal de huske at trykke sig ud på vores Komme og gå-skærm - uanset om de bliver hentet eller går hjem selv. På den måde har vores personale hele tiden overblik over børnene. Hvis du på forhånd har tastet ind hjemmefra, hvornår dit barn skal gå selv, kan pædagogerne hjælpe med at få sendt barnet afsted til tiden. 

AKTIVITETER 

I vores SFO understøtter vi dit barns personlige, sociale og kulturelle udvikling. Vi lægger vægt på, at SFO-tid er fritid, og at børnene meget langt hen ad vejen selv kan bestemme, hvad tiden i SFO skal bruges på. Nogle har lyst til at spille bold flere sammen, enten udenfor eller i hallen, nogle har lyst til i mindre grupper at lege på legepladsen eller indenfor, mens andre hellere vil køre mooncars, klatre i træer eller spille eksempelvis Uno eller brætspil med pædagogerne og andre børn.  

Vi har dog også forskellige samlende aktiviteter i løbet af ugen. Dit barn kan for eksempel udfolde sig i vores kreative værksted, lave mad på bål eller nusse med kaninerne på legepladsen. Én gang om ugen har vi årgangsdag, hvor hver enkelt årgang er sammen om en fælles aktivitet. Og i maj står den som regel altid på udemåned med forskellige aktiviteter på legepladsen. 

Vores SFO orienterer om ugens aktiviteter via Aula.