Gå til hovedindhold

Hvis dit barn har særlige behov

Nogle børn har brug for støtte og særlige aftaler i skoletiden for at trives fagligt og socialt. Derfor har vi mange indsatser, som kan hjælpe dit barn.

Nogle børn har brug for støtte og særlige aftaler i skoletiden for at trives fagligt og socialt. Derfor har vi mange indsatser, som kan hjælpe dit barn. Alle indsatser og aftaler sker i tæt samarbejde mellem skole og hjem.
 • Læs op

Indhold

  Nogle gange er vi allerede fra skolestart orienteret om, at dit barn har særlige behov. Andre gange er det noget, vi finder ud af hen ad vejen. I alle tilfælde vil vi i samarbejde med dig finde den bedste måde at hjælpe dit barn på.

  Har dit barn svært ved at læse og skrive? 

  Hvis du er bekymret for, om dit barn har svært ved at læse og skrive, er det en god idé at snakke med dit barns lærere. 

  Via mindre test af elevernes læse- og stavefærdigheder undersøger vi løbende, om vi har elever i læsevanskeligheder, som vi ikke allerede har opdaget i den daglige undervisning. Til elever i vanskeligheder har vi forskellige indsatser. Dem kan du læse mere om under beskrivelserne af vores undervisning i 0. klasse1.-3. klasse4.-6. klasse7.-9. klasse og 10. klasse. 

  Har dit barn svært ved matematik? 

  Er du bekymret for dit barn? Så er det en god idé at snakke med dit barns matematiklærer. Læreren vil kunne fortælle dig om vores muligheder for at støtte dit barn yderligere, hvis vi når frem til, at der er behov for en ekstra indsats. 

  Trives dit barn ikke? 

  Hvis dit barn ikke trives, kan vi sørge for at dit barn får den nødvendige støtte. Det er altid en god idé først at tale med dit barns lærere og/eller pædagogerne i vores SFO. Sammen kan I aftale, hvad vi i første omgang kan og bør gøre. Er der behov for yderligere indsatser, vil vores trivselslærer og pædagogiske ledere hjælpe. 

  Anonym rådgivning om dit barns vanskeligheder 

  Ønsker du at tale anonymt med andre om dine bekymringer, om dit barn har det godt eller udvikler sig, som det skal, kan du få hjælp hos Åben Rådgivning om udvikling og trivsel. Her sidder professionelle klar til at tale med dig om dine bekymringer – uden at registrere det, I taler om.

  Læs mere om Åben Rådgivning om udvikling og trivsel på aarhus.dk

  Ønsker du at tale anonymt med andre om dit barns vanskeligheder med tale og sprog, kan du få hjælp hos Åben Rådgivning. Her sidder professionelel klar til at tale med dig om dine bekymringer for dit barn – uden at registrere det, I taler om.

  Læs mere om Åben Rådgivning vanskeligheder med tale og sprog på aarhus.dk

  Ønsker du at tale anonymt med andre om dit barns vanskeligheder om matematik, kan du få hjælp hos Åben Rådgivning. Her sidder professionelle klar til at med dig om dine bekymringer for dit barn – uden at registrere det, I taler om. 

  Læs mere om Åben Rådgivning om matematikvanskeligheder på aarhus.dk

   

  Sidst opdateret: 27. november 2023
  Sidst opdateret: 27. november 2023