Gå til hovedindhold

Rundologien - vores blad

To gange om året udkommer Rundhøjskolens eget blad, Rundologien. Her fortæller vi, hvad der rører sig på skolen, og hvor vi er på hen. Se det her.

 • Læs op

Indhold

  Nr. 31 - Vinter 2023-2024

  I dette nummer kan du læse om og se flotte billeder fra skolens store årlige idrætsfest i september, hvor familierne strømmede til, fra 0. klassernes første skoledag, fra Skolernes Motionsdag, fra SFO’ens høstfest og halloweenarrangement samt fra Forældre- og Lærerforeningens bankoaften i november og skolens Luciafest i december. Du kan også læse om vores idrætstalentklasse på 10. årgang, som har fået en opblomstring og om vores ungarnske besøg i efteråret. Derudover finder du i bladet et portræt af vores nye skoleleder Mads Neergaard Jacobsen.

  Klik her for at læse Rundologien nr. 31 - vinter 2023-2024

   

  Nr. 30 - Sommer 2023

  I Rundologien nr. 30 tager vi et tilbageblik på sidste halvdel af skoleåret 2022/2023, og det giver smil på læben. Kan man for eksempel blive andet end glad, når man ser de festlige og farverige billeder fra 0.-5. klassernes fastelavnsfest? Eller når man ser glade børn med røde kinder, der i Team Rynkeby Skoleløbet løber til fordel for lungesyge børn. Der er også billeder og omtaler af Forældre- og Lærerforeningens fodboldturnering for skolens elever i februar og fra det hyggelige Rundhøj løber, som foreningen sammen med skolebestyrelsen arrangerede i maj. I bladet fortæller vi også, hvorfor vi er idrætsskole, hvor meget vi holder af sang og musik og om det byggeprojekt, der i de kommende år skal udvide antallet af kvadratmeter på matriklen, så der bliver mere plads til både undervisning og fritid.

  Klik her for at læse Rundologien nr. 30 - sommer 2023 

   

  Nr. 29 - Vinter 2022-2023

  Rundologien nr. 29 - vinter 2022-2023

  Oven på en lang coronaperiode med begrænsede eller helt aflyste aktiviteter var vi i hele første halvdel af skoleåret 2022/2023 tilbage på fuld kraft. Og det ses tydeligt i Rundologien nr. 29, som er et festfyrværkeri af faglighed, trivsel og fællesskab. Der er for eksempel billeder og omtaler af de første Lucia- og bankoarrangementer siden 2019 - og dejlige billeder fra nogle af de andre tilbagevendende aktiviteter såsom idrætsfesten, Skolernes Motionsdag og Halloween i SFO. I bladet kan du også læse om, hvordan vi arbejder med co-teaching og om vores besøg af børne- og ungdomsbogsforfatter Jesper Wung-Sung.

  Klik her for at læse Rundologien nr. 29 - vinter 2022-2023 

   

  Nr. 28 - Sommer 2022

  Endnu en udgave, der emmer af skolens værdier; faglighed, trivsel og fællesskab. Der er flotte billeder fra vores fastelavnsfest, friske billeder fra vores deltagelse i Team Rynkeby Skoleløbet, glade billeder fra et stomp-arrangement og festlige billeder fra afgangselevernes sidste skoledag. Bladet fortæller også om den dag, to engagerede forældre i en klasse øste ud af deres viden om den seje menneskekrop, ligesom der er billeder fra skolens uundværlige Forældre- og Lærerforenings indendørs fodboldturnering for 0.-7. klasse.

  Klik her for at læse Rundologien nr. 28 - sommer 2022 

   

  Nr. 27 - Vinter 2021-2022

  Klik her for at læse Rundologien nr. 27 - vinter 2021-2022

  I dette nummer har vi ikke nævnt corona med ét ord! For selvom pandemien alligevel endte med at påvirke hverdagen på skolen i første halvdel af skoleåret 2021-2022, som vi ser tilbage på i dette nummer, så syntes vi ikke, at den igen skulle have lov at stjæle billedet. Der er masser af dejlige billeder fra 0. klassernes første skoledag i august, vores idræts-jubilæumsfest i september og Skolernes Motionsdag i oktober. Derudover er der omtaler af nogle af vores nyere tiltag; LEGO i undervisningen og sang om gode tissevaner. Og ellers bare hyggelige nedslag i alt det andet, der er med til at skabe faglighed, trivsel og fællesskab på Rundhøjskolen.

  Klik her for at læse Rundologien nr. 27 - vinter 2021-2022 

   

  Nr. 26 - Sommer 2021

  Rundologien nr. 26 - Sommer 2021

  Normalt går vi ikke kronologisk til værks, når vi i vores blad ser tilbage på det seneste halvår. Men det gør vi i nummer 26, fordi 1. halvdal af skoleåret 2021 var præget af så mange (genåbnings-)faser efter total coronanedlukning, at det faktisk kan være helt rart at få et samlet overblik. Og bladet giver ikke kun overblik, men også smil på læben. For trods corona er der masser af eksempler på, at vores dygtige lærere har formået at sætte rammerne for faglighed, trivsel og fællesskab. Du kan se dejlige billeder fra fastelavnsfesten for 0.-4. klasserne, fra onlineundervisningen, fra 'Rundhøj løber', hvor vi løb sammen for hver sig, og fra vores deltagelse i 'Team Rynkeby Skoleløbet', hvor vi løb til fordel for børn med kritiske lungesygdomme. Du kan også møde vores pædagogiske leder for 0.-6. klasse og SFO, Louise Barner Jensen, som tiltrådte 1. marts. Hun fortæller blandt andet fortæller, at hun elsker pizza og at støvsuge.

  Klik her for at læse pdf med Rundologien nr. 26 - sommer 2021 

   

  Nr. 25 - Vinter 2020-2021

  I dette nummer fortæller vi (lidt stolte) om den nye undersøgelse af forældretilfredsheden i landets folkeskoler. Undersøgelsen viser, at Rundhøjskolen har de mest tilfredse forældre i hele Aarhus Kommune. Der er også billeder fra vores "opvarmning" til den affaldssortering, som vi ligesom andre skoler skal i gang med inden sommeren 2021 og selvfølgelig også herlige billeder fra 0. klassernes festlige første skoledag og vores deltagelse i Skolernes Motionsdag. Vi fortæller også om de nye Chromebooks, som vores elever i 2.-10. klasse fik udleveret i august, ligesom vi sætter spot på skolebestyrelsen og SFO-forældrerådets arbejde. Og så har vores nye børneredaktion leveret deres første indhold.

  Klik her for at læse pdf med Rundologien nr. 25 - vinter 2020-2021

   

  Nr. 24 - Sommer 2020

  Corona-pandemien sætter sit naturlige aftryk på denne udgave, hvor vi ser tilbage på lukning af skolen, fjernundervisning og senere genåbning af skolen. Der er selvfølgelig også omtale af vores løb 'Rundhøj løber', hvor vi i coronatiden løb sammen, men hver for sig. Derudover er der herlige billeder fra Forældre- og Lærerforeningens indendørs fodboldturnering, fastelavnsfesten og andre store og små begivenheder i anden halvdel af skoleåret 2019/2020.

  Klik her for at læse pdf med Rundologien nr. 24 - sommer 2020

   

  Nr. 23 - Vinter 2019-2020

  Forsidebillede - Rundologien nr. 23

  Læs hvordan vores (offline) skolebibliotek vil vække elevernes læselyst, og hvordan daglige læsebånd skal gøre alle skolens elever til bedre læsere. Vi er en del af Fri for Mobberi-programmet og fortæller også om bamsefesten, hvor Bamseven landede i 0. klasserne. Derudover er der masser af dejlige billeder fra vores sangarrangementer, efterårets idrætsfest, Skolernes Motionsdag, 4. og 5. årgangs optræden med World Music Center, første skoledag for 0. klasserne - og selvfølgelig opskrifter, horoskoper og lidt til frikvarteret.

  Klik her for at læse pdf med Rundologien nr. 23 - vinter 2019-2020

   

  Nr. 22 - Sommer 2019

  Rundologien nr. 22

  De nationale test giver værdi på Rundhøjskolen! Hvordan viser vi i bladet, hvor du også kan læse om vores matematiske sikkerhedsnet. Vi fortæller også om sundhedsplejerskens besøg i klasserne og om en mor og jordemors besøg i 4.B. Derudover er der selvfølgelig masser af dejlige billeder og fotos fra et aktivt sidste halvår af skoleåret 2018/2019 - blandt andet fastelavnsfest, velgørenhedsløb, bagedyster og musikalske arrangementer.

  Klik her for at læse pdf med Rundologien nr. 22 - sommer 2019

   

  Nr. 21 - Vinter 2018-2019

  Rundologien nr. 21

  "Giv de unge plads!" er vores UU-vejleders bedste råd til forældre, hvis børn står over for at vælge ungdomsuddannelse. Læs interviewet, hvor UU-vejleder Christian Bülow Skovborg også fortæller om uddannelsesparathedsvurderinger (UPV). I bladet kan du også møde både den nye og den hidtidige formand for skolebestyrelsen, og vi giver 11 gode argumenter for, hvorfor idræt og bevægelse er godt i skolen. Derudover er der selvfølgelig masser af dejlige billeder fra første halvdel af skoleåret, for eksempel idrætsfesten i september, Spil Dansk-dagen i uge 44 og bankoaftenen i november.

  Klik her for at læse pdf med Rundologien nr. 21 - vinter 2018-2019

   

  Nr. 20 - Sommer 2018

  Rundologien nr. 20

  I dette nummer kan du komme tættere på vores (relativt) nye skoleleder og viceskoleleder og høre deres første indtryk af Rundhøjskolen. Og skoleleder Lotte giver sit bud på Rundhøjskolen om fem år. Du kan også læse vores læsevejleder fortælle om skolens læseindsatser - og hvorfor hun synes, de nationale test er bedre end deres rygte.

  Vi fortæller også om vores samarbejde med områdets børnehaver for at sikre børnene en god og tryg overgang fra børnehave til skole - og vores skolevirksomhedssamarbejde med Bestseller for eleverne på 8. årgang. Og så er der selvfølgelig masser af festlige billeder fra de mange begivenheder i første halvdel af 2018: fastelavnsfest, Team Rynkeby Skoleløbet, Rundhøj City Trail og afgangselevernes sidste skoledag. Og som ethvert blad med respekt for sig selv har vi nu også fået opskrifter og horoskop.

  Klik her for at læse pdf med Rundologien nr. 20 - sommer 2018

   

  Nr. 19 - Vinter 2017-2018

  Rundologien nr. 19

  I dette nummer fortæller vi blandt andet om vores læseindsatser, herunder vores nye samarbejde med Kompetencecenter for Læsning om at finde og ruste ordblinde i udskolingen. Du kan også om skolens nye skoleleder pr. 1.1.2018 Lotte Søndergaard og om en undersøgelse af, hvordan elever oplever læringsmål. Vi fortæller også om vores deltagelse i Fri for Mobberi, og så er der selvfølgelig omtaler af nogle af de mange aktiviteter i første del af skoleåret 2017/2018, for eksempel idrætsfesten, Projekt Edison, Spil Dansk og borgmesterbesøget i august.

  Klik her for at læse pdf med Rundologien nr. 19 - vinter 2017-2018

   

  Nr. 18 - Sommer 2017

  Rundologien nr. 18

  Nummeret ser i ord og flotte billeder tilbage på små og store begivenheder i et aktivt første halvår af 2017 på Rundhøjskolen. Der er blandt andet tilbageblik på fastelavnsfesten i februar, Naturfagsmaraton i marts og Team Rynkeby Skoleløbet i april. Bladet ser naturligvis også fremad og fortæller om både den nye læringsplatform MinUddannelse og ESAA Young, som er navnet på Rundhøjskolens koncept for idrætsskolen i 5. og 6. klasse.

  Klik her for at læse pdf med Rundologien nr. 18 - sommer 2017

   

  Nr. 17 - Vinter 2016-2017

  Rundologien nr. 17

  Nummeret gengiver i ord og billeder festlighederne i anledningen af Rundhøjskolens 50-års-jubilæum i oktober 2016. Bladet bringer også et interview med kunstneren Ole Grøn, som har malet et fantastisk jubilæumsmaleri til Rundhøjskolen - i samarbejde med elever og personale. Derudover er der hyggelige tilbageblik på idrætsfesten i september 2016 og luciafesten i december 2016 - og en god og opbyggelig forklaring på, hvorfor idræt og bevægelse ikke kun er godt for kroppen, men også for knoppen.

  Klik her for at læse pdf med Rundologien nr. 17 - vinter 2016-2017

   

  Nr. 16 - Sommer 2016

  Rundologien nr. 16

  En udvidet udgave i anledning af Rundhøjskolens 50 års jubilæum i oktober 2016. Bladet tegner et billede af Rundhøjskolen anno 2016, men skuer også bagud.
  Bladet rummer for eksempel lærer Helge Sørensens sjove tilbageblik sammen med en af hans tidligere elever og uddannelsesvejleder Hans Peter Mehlsens historiske og nostalgiske tilbageblik på både vejledningens og Rundhøjskolens udvikling.
  Bladet giver også en forklaring på, hvorfor klasselokalerne langt hen ad vejen ser lige sådan ud i dag, som de gjorde for 50 år siden - ikke bare på Rundhøjskolen, men på de fleste danske folkeskoler. Desuden kan man læse et bud på, hvad der kan eller bør ske med indretningen i de kommende år. Og selvfølgelig er der også fotos og omtaler af nye begivenheder på skolen.

  Klik her for at læse pdf med Rundologien nr. 16 - sommer 2016

   

  Nr. 15 - Vinter 2015-2016

  Rundologien nr. 15

  Nummeret præsenterer nogle af de mange tiltag og projekter, som "fylder" på Rundhøjskolen, og hvordan de hænger sammen. Bladet giver blandt andet nogle eksempler på, hvordan vi arbejder med den åbne skole, ligesom bladet fortæller om videreudviklingen af vores idrætsskole. Derudover kan man læse om skolens deltagelse i kompetenceudviklingsprojektet Professionelle læringsfællesskaber og om skolens drøm om at blive skoledistriktets kulturcenter.

  Klik her for at læse pdf med Rundologien nr. 15 - vinter 2015-2016

   

  Sidst opdateret: 9. januar 2024
  Sidst opdateret: 9. januar 2024