Gå til hovedindhold

Skolestart i 2024

Praktiske informationer om skolestart i 0. klasse på Rundhøjskolen i august 2024, herunder infomøde, miniskole m.v.

Glade børn
 • Læs op

Indhold

  Børn begynder i skole i det år, de fylder seks. Er dit barn født i 2018, skal du derfor indskrive det til skolestart i 0. klasse i 2024 inden nytår 2023/2024. Det samme gælder, hvis dit barn er skolegangsudsat og født i 2017. 

  På Rundhøjskolen glæder vi os til at tage imod dit barn. Du kan læse mere om vores skole og tilgang til læring og dannelse her på hjemmesiden. Denne side er god at starte på 😊.

  Ønsker du at modtage informationer fra Rundhøjskolen om skolestart i 0. klasse, så send os en mail med din postadresse: run@mbu.aarhus.dk.

   

  Informationsmøde

  Onsdag den 4. oktober 2023 kl. 16.30-18 holder vi for alle interesserede et informationsmøde om Rundhøjskolen og skolestart i 2024. Her giver skolens ledelse forældrene en introduktion til Rundhøjskolen, mens børnene leger og bevæger sig. Derudover kan børn og forældre møde vores børnehaveklasseledere og se klasselokalerne og SFO'en. Mødet starter i skolens idrætshal, som ligger lige inden for hovedindgangen.

  Se slides fra infomøde den 4. oktober 2023

  Ønsker du at modtage informationer fra Rundhøjskolen om skolestart i 0. klasse, så send os en mail med din postadresse: run@mbu.aarhus.dk.

   

  Miniskole-arrangement

  Som børnehavebarn kan det være lidt svært at forestille sig, hvordan det er at gå i skole. Derfor vil vi gerne give kommende skolestartere en smagsprøve på skolelivet og inviterer til miniskole tirsdag den 14. november 2023 kl. 16.30-18.00. Her møder de vores børnehaveklasseledere og SFO-pædagoger, som sammen med børnene laver skole- og SFO-lignende aktiviteter. Samtidig tilbyder vi hjælp til den digitale indskrivning til forældre, der ønsker dette (husk i så fald MitID).
  I er velkomne, også selvom I endnu ikke har taget truffet jeres skolevalg eller bor i vores skoledistrikt.
  Se også afsnittet "Bor I uden for Rundhøjskolens distrikt?" længere nede på siden.

   

  Indskrivning foregår digitalt

  Den digitale indskrivning foregår via borger.dk og åbner i starten af oktober 2023 og slutter omkring årsskiftet. Børn og Unge skriver til jer via Digital Post, når indskrivningsperioden starter.
  Læs mere om indskrivning på borger.dk og på aarhus.dk 

  Skriv dit barn ind

   

  Seks år, men ikke helt klar til skole? 

  Er du i tvivl, om dit barn er parat til at starte i skole, skal du tale med personalet i børnehaven. Sammen har I det bedste billede af, hvordan dit barn vil klare sig.

  Hvis I når frem til, at det er bedst for dit barn at vente et år, så kontakt os. Formelt set er det nemlig skolelederen, der skal give lov til at skoleudsætte - med henvisning til dit barns udvikling. Når du har talt med vores skoleleder Mads Neergaard Jacobsen eller viceskoleleder Louise Barner Jensen, skal du i indskrivningsperioden indtaste dette i 'indskrivningssystemet'.

   

  Læs mere om overgangen fra børnehave til skole

  Første officielle skoledag efter sommerferien i 2024 er mandag den 12. august. Der er mulighed for at starte i SFO allerede fra torsdag den 1. august. I ugen op til skolestart (5.-9. august 2024) vil der i SFO være en særlig introuge for skolestartere.

  Det er en vigtig tid for et barn, når det skal gå fra at være børnehavebarn til at starte i skole og SFO. På den ene side er overgangen forbundet med spænding og en smule uro i maven for både barn og forældre. På den anden side er det en tid, som byder på høje forventninger og på mange muligheder for at udvikle sig. Det er vi naturligvis opmærksomme på, og vi har en stribe arrangementer og aktiviteter, der sikrer en tryg skolestart.
  Læs mere

  Se vores kalender for skolestartere 2024

   

  Vores forældre er blandt de mest tilfredse

  Vores forældre er tilfredse med Rundhøjskolen. Det viser en stor brugertilfredshedsundersøgelse, som Danmarks Statistik i 2023 har lavet for Kommunernes Landsforening og Social- og Indenrigsministeret.
  Læs resultaterne af undersøgelsen