Gå til hovedindhold

Om skolen

Rundhøjskolen er en bynær og ambitiøs folkeskole med en stærk idrætsprofil. Vores motto er ”hvor man trives, lærer man,” og vi tror på, at børn skal bevæge sig for at trives og lære.

Indhold

    Rundhøjskolen er en attraktiv folkeskole midt på Holmevej i det sydlige Aarhus. 

    Faglighed, trivsel og fællesskab

    På Rundhøjskolen lever vi efter mottoet: ‘hvor man trives, lærer man’. Når børn og unge er trygge i et fællesskab, trives de – og trivsel er grundlaget for læring.

    Vores mission er at skabe dannelse og læring hos eleverne og gøre dem klar til den uddannelse, de drømmer om. I dét ligger, at vi på Rundhøjskolen gør en dyd ud af ikke kun at uddanne vores elever. Vi vil også danne dem og gøre dem til hele mennesker, der kan begå sig i livet. Vores elever skal sagt med andre ord ikke bare blive til “noget”, de skal også blive til “nogen”. Vi tror på, at vi som skole kan skabe dannelse ved at have et tydeligt værdigrundlag og tydelige voksne med holdninger, krav og omsorg.

    Vi vil gøre eleverne så dygtige, som de kan blive – og ruste dem til den uddannelse, de drømmer om. Vi vil give eleverne de faglige, personlige, sociale og kulturelle kompetencer, der efterspørges, når de bliver voksne. Derfor går vores værdier faglighed, trivsel og fællesskab hånd i hånd.

    Rundhøjskolens værdier: Faglighed, trivsel og fællesskab

        

    Fællesskab og samvær

    Fællesskab og samvær er i højsædet ved vores mange og ofte også traditionsrige arrangementer i løbet af skoleåret. Nogle af arrangementerne er i skoletiden, hvor elever mødes på tværs af klassetrin, mens andre –  som for eksempel idrætsfesten og Luciafesten – også er for forældrene.   

        

    Musikglad skole

    Sang og musik var en rigtig stor del af skolens liv i de tidlige år. Og selvom minikoret, lilleput-koret, Rundhøjblæserne og Forældre- og Lærerkoret ikke længere eksisterer, lever sangen og musikken fortsat på Rundhøjskolen. Vi synger fællessange ved morgensamlingerne, og klasserne optræder for hinanden (og andre) ved blandt andet Luciafesten og Rundhøj MGP.

        

    Idrætsskole - fordi bevægelse er godt for læring og trivsel

    Musik spiller stadig en rolle på Rundhøjskolen, men kommer du på besøg, vil du tydeligt se, at idræt og bevægelse giver musikken modspil. Vi har siden 2006 været værtsskole for idrætstalentklasser, og siden 2010 har vi været idrætsskole for alle skolens elever. Det er vi, fordi vi tror på, at børn skal bevæge sig for at trives og lære. Derfor er det naturligt for vores lærere og pædagoger at planlægge undervisning præget af bevægelse og aktiviteter væk fra den ”traditionelle” tavleundervisning.

    Som idrætsskole stræber vi efter, at vores elever har 60 minutters idræt og bevægelse hver dag. Ifølge Børne- og Undervisningsministeriet er det vejledende ugentlige timetal for idrætsfaget 60 minutter. På Rundhøjskolen har eleverne hver uge hele 225 minutter(!) med idræt, fordelt på fem lektioner.

    Idrætsundervisningen er takket være vores partnerskab med ESAA og lokale idrætsforeninger både veltilrettelagt, alsidig og spændende.

        

    Populær SFO

    For børn i 0.-3. klasse er skole ikke bare lig med undervisning. Vores SFO er en populær del af vores elevers hverdag. Rundhøjskolens SFO arbejder målrettet med at skabe en indholdsrig, afvekslende og udviklende hverdag for alle vores børn. Og så er den certificeret idræts-SFO under Danmarks Idrætsforbund og benytter teorien bag pædagogisk idræt i udviklingen af det hele barn.

        

    Vil være den bedste skole for alle elever

    Vores vision er at være den bedste skole for alle elever og den foretrukne skole i distriktet. På siden Sådan klarer vi os, kan du blandt andet se, at vi leverer flotte resultater, både fagligt og trivselsmæssigt, og at vi har nogle af de mest tilfredse forældre i Aarhus.

        

    Skolen har en aktiv forældre- og lærerforening

    Faktisk har vi ikke bare nogle af de mest tilfredse forældre i Aarhus. Vi har også de måske mest engagerede. Siden skolens fødsel i 1964 har vi haft vores egen Forældre- og Lærerforening, som står bag årligt tilbagevendende og populære arrangementer som fodboldturnering for eleverne samt bankospil og løb for hele familien.

        

    Moderne arkitektur

    Rundhøjskolen er fra 1964, hvor de første elever rykkede ind i det dengang meget moderne – og endnu ikke helt færdige – byggeri. Skolens arkitektur har altid skilt vandene. Nogen synes, skolen er grim og klodset, andre finder den markant og spændende. 

        

    Fakta om skolen

    I skoleåret 2024/2025 har vi 622 elever på Rundhøjskolen på fordelt på 33 klasser. Heraf går 117 elever i en af vores fem idrætstalentklasser på 8.-10. klassetrin, mens 53 elever går i en af vores syv specialklasser.

    Medarbejderstaben tæller 51 lærere, 28 specialklassepædagoger, pædagoger og pædagogmedhjælpere, 12 teknisk/administrative medarbejdere og fire personer i ledelsen.

    Vores elevtal har de senere år været stigende og vil ifølge prognoserne fortsat stige de kommende år. Derfor har byrådet godkendt et anlægsprojekt, der skal udvide antallet af kvadratmeter på matriklen, så vi får mere plads til både undervisning og fritid.

    Sidst opdateret: 15. januar 2025